Teknologi

2016 Tampar Wanita Berita

Sebagai contoh, troller ditakrifkan pelajar pertunangan sebagai “interaksi antara masa, usaha dan lain-lain berkaitan sumber melabur oleh para pelajar dan organisasi mereka dengan tujuan meningkatkan pengalaman pelajar dan meningkatkan pelajar hasil pembelajaran, pelajar pembangunan, dan institusi prestasi dan reputasi” (P. 2). Banyak organisasi halangan untuk integrasi teknologi timbul dari bersaing ketegangan antara polisi, institusi berlatih, dan fakulti kepercayaan dan kemampuan. Sebagai contoh, universiti pegawai-pegawai yang mungkin melihat teknologi sebagai alat untuk menarik dan mengekalkan pelajar, sementara fakulti mungkin berjuang untuk menentukan bagaimana teknologi bertepatan dengan mata (Lawrence & Lentle-Keenan, 2013; Lin, Penyanyi, & Ha, 2010). Peraturan halangan untuk penggunaan teknologi adalah masalah tertentu diberi semakin permintaan dan dilihat manfaat di kalangan pelajar tentang menggunakan teknologi untuk belajar (Amirault, 2012; Cassidy et al., 2014; Gikas & grant, 2013; Paul & Cochran, 2013). Survei menunjukkan bahawa kedua-dua-pertiga dari pelajar yang menggunakan peranti mudah untuk belajar dan percaya teknologi yang boleh membantu mereka mencapai hasil pembelajaran dan mempersiapkan mereka untuk tenaga kerja semakin bergantung pada teknologi (Chen, Seilhamer, Bennett, & Bauer, 2015; Dahlstrom, 2012). Universiti yang gagal untuk berkesan mengintegrasikan teknologi ke dalam pengalaman belajar terlepas peluang untuk memperbaiki pelajar hasil dan memenuhi harapan mahasiswa itu adalah biasa untuk mengintegrasikan teknologi ke dalam setiap aspek kehidupan (Amirault, 2012; Masak & Sonnenberg, 2014; Menghormati & Kovach, 2011; Matahari & Chen, 2016; Westera, 2015).

Fokus penelitian memeriksa kesan Facebook di bersama kuasa untuk mengambil bahagian dalam aktiviti pembelajaran dan interaksi dengan rakan-rakan dan pengajar. Dalam kebanyakan kajian, Facebook aktiviti sukarela dan penyertaan kadar adalah dari 16 untuk 95%, dengan tingkat rata-rata dari 47% (Bahati, 2015; Bowman & Akcaoglu, 2014; Dougherty & Andercheck, 2014; Fagioli, Rios-Aguilar, & Deil-Amin, 2015; Rambe, 2012; Kejiranan & Lauchs, 2013). Penyertaan dinilai dengan mengesan beberapa pelajar yang menyertai tentu atau university facebook kumpulan (Bahati, 2015; Bowman & Akcaoglu, 2014; Fagioli et al. Facebook muka surat tentu (DiVall & Kirwin, 2012; Kejiranan & Lauchs, 2013), atau post sekurang-kurangnya sekali di Facebook halaman tentu .

Sebagai contoh, dalam 7 tahun, beberapa aplikasi aktif dalam Gedung Apple App meningkat dari 5000 untuk 1.75 juta. Lebih 4 tahun lebih awal, dijangka untuk meningkatkan jumlah aplikasi meningkat 73%, membawa jumlah yang melebihi 5 juta . Kompaun cabaran ini adalah terhad rak kehidupan baru perkakasan dan perisian bersama-sama dengan besar organisasi dalaman halangan yang menghalang universiti dari mengintegrasikan teknologi baru cekap dan berkesan (Amirault, 2012; Kinchin, 2012; Linder-VanBerschot & Musim panas Tahun 2015; Westera, 2015).

Kedua, sangat sedikit yang telah digunakan eksperimen atau semi-eksperimen reka bentuk, dengan demikian, ada sangat sedikit bukti untuk membuktikan sebab dan akibat hubungan antara teknik dan pelajar pertunangan petunjuk. Di samping itu, dalam banyak pelajaran yang digunakan eksperimen atau semi-eksperimen reka bentuk, peserta tidak rawak; bukan, peserta yang menawarkan diri untuk menggunakan teknik tertentu dibandingkan dengan orang-orang yang memilih untuk tidak menggunakan teknologi ini. Hasilnya, ada kemungkinan yang fundamental perbezaan antara pengguna dan bukan pengguna telah mempengaruhi hasil pertunangan. Selain itu, banyak telah tidak terpencil khusus teknologi ciri-ciri (sebagai contoh, menggunakan hanya hack bilik untuk kerja berpasukan dalam persidangan web perisian, daripada menggunakan chat dan Skrin ciri Perkongsian dan hack bilik untuk kerja berpasukan). Ketiga, banyak kajian telah bergantung pada satu sumber tunggal untuk mengukur teknologi dan jitu pembolehubah, seperti diri-data laporan (iaitu melaporkan menggunakan teknologi dan persepsi pelajar pertunangan), yang mungkin memberi kesan yang sah keputusan. Keempat, banyak yang telah dilakukan dalam waktu yang sangat singkat kerangka, seperti salah satu akademik panjang.

Hanya ada satu kajian yang mengkaji bagaimana web mempengaruhi persidangan emosi pertunangan, walaupun ia adalah positif untuk menunjukkan bahawa pelajar yang mengambil bahagian dalam persidangan web punya peringkat yang lebih tinggi menarik di tentu kandungan daripada orang-orang yang tidak (Francescucci & Foster, 2013). Salah satu sebab mungkin untuk positif kognitif dan emosi pertunangan keputusan mungkin itu web persidangan perangkat memberikan ciri-ciri-ciri yang menggalakkan pembelajaran aktif. Sebagai contoh, putih dan pelarian bilik memberi peluang untuk real-time kerjasama menyelesaikan masalah aktiviti dan perbincangan. Bagaimanapun, tambahan pelajaran yang diperlukan untuk mengisolasi dan membandingkan khusus persidangan web ciri-ciri untuk menentukan kesan besar pada pelajar pertunangan. Web persidangan perisian menyediakan maya ruang pertemuan di mana pengguna pada masa yang sama masuk dan berkomunikasi pada topik yang khusus.

Dengan bantuan AR teknologi maju (sebagai contoh, menambah wawasan komputer dan objek), menjadi maklumat tentang setiap perkara di dunia sekitar pengguna interaktif dan boleh diolah secara digital. Pelajar penyertaan adalah berkaitan dengan beberapa hasil akademik, seperti penyimpanan, gred titik-rata, dan tamat pengajian kadar (Carini et al., 2006; post-menengah pusat penyelidikan, 2016; Hu & McCormick, 2012). Hasilnya, universiti telah menunjukkan minat pada bagaimana untuk meningkatkan pelajar pertunangan, terutama diberikan meningkatkan tekanan luar untuk memperbaiki hasil pembelajaran dan menyediakan pelajar untuk kejayaan akademik (Axelson & Kuis, 2011; Kuh, 2009). Oleh itu, tujuan utama kajian literatur adalah untuk menjelajah ada teknologi mempengaruhi pelajar penyertaan. Tujuan kedua adalah untuk menangani keraguan dan tidak menentu tentang ped manfaat teknologi (Ashrafzadeh & Sayadian, 2015; Kopcha et al., 2016; Reed, 2014) dengan mengkaji kesusasteraan di keberkesanannya khusus teknologi (iaitu persidangan web perisian, blog, wiki, laman web sosial, dan permainan digital) untuk meningkatkan pelajar pertunangan dan membuat cadangan untuk pelaksanaan, yang dimasukkan pada akhir daripada kertas ini. Di bahagian berikut, kami memberikan gambaran keputusan, penjelasan semasa metodologi batasan dan kawasan penyelidikan masa depan, dan senarai amalan terbaik untuk mengintegrasikan teknologi kami telah mengkaji semula ke perguruan dan proses pembelajaran.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button